Jeugdwerk De Muggenheuvel

Stichting de Muggenheuvel is een zelfstandige jeugdorganisatie die al sinds 1972 activiteiten organiseert voor met name de kinderen/jeugd in Velddriel. De Muggenheuvel heeft een eigen bestuur en voert geheel zelfstandig haar activiteiten uit. De georganiseerde activiteiten zijn voor alle kinderen uit Velddriel én omstreken, je hoeft dus niet in Velddriel op school te zitten om mee te kunnen doen.

Knutselavonden

Op maandagavond organiseert De Muggenheuvel een knutselavond voor kinderen uit groep 3 tot en met 8 onder begeleiding van 4 tot 7 vrijwilligers. Aan het begin van het seizoen maken de kinderen hun eigen lampionnen voor de Halloweenoptocht en de overige knutselwerkjes worden aangepast aan het seizoen of bepaalde feestdagen.

Kleinkamp

Elk jaar in de laatste week van de zomervakantie organiseert de Muggenheuvel het Kleinkamp voor kinderen vanaf groep 2 tot en met 5. Het thema van het Kleinkamp is elk jaar anders. De kinderen maken drie dagen lang van 9.30 tot 15.00 uur verschillende knutselwerkjes, bouwen met pallets en doen leuke spellen.

Grootkamp

Het Grootkamp wordt elk jaar gehouden voor kinderen uit groep 5 tot en met 8. Een week lang gaan de kinderen kamperen in een accomodatie in Loon op Zand en doen spellen, gaan naar de Efteling en de bossen.

Halloween

Rondom Halloween organiseert De Muggenheuvel een Griezelavond met lampionnenoptocht. Na de optocht door Velddriel, kunnen de kinderen meedoen aan diverse ‘enge’ spellen en maken ze kans op een prijs aan het eind van de avond.