Nieuws van DWS

8 april 2022

ANWB Streetwise op school

De ANWB heeft verschillende modules ontwikkeld die helpen bij het verkeersvaardig maken van leerlingen vanaf groep 1. Op vrijdagochtend 8 april hebben alle kinderen deelgenomen aan de leerzame ANWB Streetwise praktijklessen op school.

Groep 1 en 2: Toet toet

De kinderen oefenden met veilig oversteken op een zebrapad en een stoplicht en ze probeerden spelenderwijs (gevaarlijke) verkeersgeluiden te herkennen.In deze module staat het herkennen van (gevaarlijke) verkeersgeluiden en het oefenen met oversteken centraal. Ook hebben ze geleerd waarom een kinderzitje en een gordel belangrijk zijn.

Groep 3 en 4: Blik en klik

Tijdens de Streetwise-les van groep 3 en 4 hebben de kinderen in de gymzaal geleerd veilig over te steken bij een zebrapad en tussen twee auto’s. Ook hebben ze geleerd wat je zelf kan doen om je veiligheid in het verkeer te vergroten en waarom kinderen tot 1.35 in een kinderstoel of op een stoelverhoger moeten zitten.

Groep 5 en 6: Hallo auto

Groep 5 en 6 hebben geleerd over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Eerst mochten ze zelf rennen om te kijken hoe lang het duurt voordat je stilstaat en daarna mochten ze raden waar de auto zou stoppen bij een onverwachts stopteken.

Groep 7 en 8: Trapvaardig

De kinderen van groep 7 en 8 hebben op het schoolplein hun praktische fietsvaardigheid getraind. Ze hebben over een uitdagend parcours gefietst en moeilijke bewegingen geoefend, zoals bijvoorbeeld met één hand fietsen, slalommen, over schuine stukken fietsen en met een zware rugtas fietsen.