Nieuws van DWS

27 september 2021

Buddy Bench geplaatst op schoolplein

Tijdens de week tegen het pesten hebben de kinderen van de kinderraad een ‘Buddy Bench’ geplaatst op het schoolplein. Het vriendschapsbankje was een afscheidscadeau van de kinderen van groep 8 aan het eind van vorig schooljaar. Het concept komt uit Amerika en het idee achter de Buddy Bench is dat kinderen er op kunnen gaan zitten als ze een speelkameraadje zoeken tijdens de pauzes op school.

Kinderen die zich eenzaam voelen en/of niemand hebben om mee te spelen, kunnen op dit bankje gaan zitten. Zo wordt het duidelijk voor de andere kinderen dat het kind alleen is en kunnen ze hem of haar uitnodigen om met hen mee te spelen. Zo wordt niet alleen eenzaamheid bestreden, maar ook vriendschap bevorderd.

Op de eerste dag van de Week tegen het pesten is de Buddy Bench officieel in gebruik genomen op DWS. De kinderen hebben eerst in de klas aandacht geschonken aan pesten en je alleen voelen. Daarna zijn de kinderen van de Kinderraad in alle groepen gaan vertellen wat de bedoeling is van het vriendschapsbankje.

Om 9.00 uur gingen alle kinderen naar buiten. De kinderen van de Kinderraad brachten het bankje naar buiten en plaatsten het op het schoolplein. Hopelijk worden er, naast de vele vriendschappen die er al zijn, nog meer vriendschappen gesloten op de Deken Wehmeijerschool!

terug naar nieuwsoverzicht

Belangrijke data

naar kalender

Laatste nieuws

Meer nieuws

Snelle links