Nieuws van DWS

29 mei 2021

Ter herinnering aan Thijs van Hooft

Donderdagochtend bereikte ons het bericht dat plotseling is overleden onze oud-collega en directeur Thijs van Hooft. Veel ouders zullen nog les gehad hebben van hem. Maar ook zult u hem misschien kennen als de man die als vrijwilliger werkte op onze school.

Thijs begon zijn loopbaan als leerkracht op onze school in 1977. In 1993 volgde hij Karel de Groot op als directeur van de Deken Wehmeijerschool. In 2000 nam hij afscheid om directeur te worden van een grotere school, eerst in Boxtel, later in Rosmalen en Den Bosch.

Wij verliezen in Thijs een hele fijne collega. Een collega die er altijd voor ons was, maar vooral ook voor de kinderen en de ouders. Hij bracht door zijn persoon ons dicht bij de mensen in Velddriel. Nam Thijs de telefoon op en hoorde hij dat er Velddriels gesproken werd, dan ging hij meteen over in dat dialect. Hoe dicht kun je bij de mensen staan? Thijs was degene die veel aandacht had voor de zwakkere leerling. Hij zette destijds het remedial teaching gedeelte van onze school op, zorgde dat er een orthotheek was met veel materialen en bracht daardoor bij de collega’s de zwakkere leerling, maar ook de heel sterke leerling onder de aandacht. Ook was hij de man die onze teamweekenden naar het bos organiseerde: Thijs vond dat wij als team naast hard werken ook moesten genieten met elkaar.

Een paar jaar geleden ging hij met vervroegd pensioen en Thijs meldde zich weer bij de Deken Wehmeijerschool. Hij wilde ons team als vrijwilliger van dienst zijn door twee ochtenden in de week allerlei klusjes in en om de school te doen. Vorige week heeft hij nog samen met Antoon Vogel het hekje in de voortuin van de school geplaatst.

Thijs, nu opeens ben je er niet meer. We zijn dankbaar wat je voor onze school, de ouders en kinderen hebt betekend. Maar wat gaan we jou missen!
We wensen zijn vrouw Annet, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte!

Team Deken Wehmeijerschool

terug naar nieuwsoverzicht

Belangrijke data

naar kalender

Laatste nieuws

Meer nieuws

Snelle links