Theatervoorstellingen groep 1, 2, 3 en 4

Theatervoorstellingen groep 1, 2, 3 en 4

Op woensdag 3 oktober gaan groep 1 en 2 op de Mgr. Zwijsenschool kijken naar de voorstelling Ollie Trollie en mannetje Lampenkap. Groep 3 en 4 gaan op 12 oktober naar Brom Beer. Beide poppenvoorstellingen gaan over vriendschap en sluiten dus goed aan op het thema van de Kinderboekenweek.

Groep 1 en 2 – Ollie Trollie en mannetje Lampenkap

Ollie Trollie
Bron: De Vliegende Koffer

Op woensdag 3 oktober bezoeken groep 1 en 2 de theatervoorstelling Ollie Trollie en mannetje Lampenkap gespeeld door De Vliegende Koffer. Een verhaal met grote poppen over de lieve en grappige Ollie Trollie. Ollie Trollie komt graag bij zijn lieve oma Hillie Trol en vraagt haar iedere keer het het verhaal over Mannetje Lampenkap voor te lezen. Over Mannetje Lampenkap die op een dag alle lampjes pikte. ‘Bestaat hij echt?’ vraagt Ollie.

En dan verdwijnt het lampje van oma. Kan zij Ollie nu nooit meer voorlezen? Ollie gaat op zoek. Op zoek naar het verdwenen lampje en… Mannetje Lampenkap. Onderweg ontmoet hij de kleurrijke figuren Vleermuis Vlerk, Glitter Glimworm en kapitein Blauwbaard.

Brom Beer – Groep 3 en 4

Remco Theater-Kunst speelt de poppenvoorstelling over Brom Beer. Beer en Sprinkhaan zijn vrienden. Ze wonen in het bos en bezoeken elkaar elke dag. Op een dag doet Beer anders dan anders. Hij reageert kribbig, is somber en trekt zich terug in zijn bed. Hij vindt het niet meer leuk om Sprinkhaan te zien. Sprinkhaan gaat aan zichzelf twijfelen, zij waren toch vrienden? Hij bedenkt verschillende plannetjes om het samen weer leuk te hebben. Zal het Sprinkhaan lukken zijn vriend Beer weer uit zijn bed te krijgen?

Brom Beer
Bron: Remco Theater-Kunst


Reageren is niet mogelijk.