Stichting Leesvoorziening Velddriel wie zijn wij?

Stichting Leesvoorziening Velddriel wie zijn wij?

Al jarenlang, sinds 1988, is onze Leesvoorziening gehuisvest in de aula van de Deken Wehmeijerschool. Wij hebben een ruim aanbod in peuterboeken (AP), kleuterboeken (AK), Eerste leesboekjes (AVI), met de daarbij behorende codes “S” (start), M3 (Midden groep 3), E3 (Eind groep 3), M4 (midden groep 4) en E4 (Eind groep 4) en de leesboeken met de niveau’s A, B of C. Tevens hebben wij informatieve boeken (studieboeken), deze worden aangeduid met AJ (Studieboek onderbouw) of met J (Studieboek bovenbouw).

In januari 2015 zijn wij overgestapt naar een nieuw uitleenprogramma Aura Jr.
Dit programma is afkomstig van Bibliotheek Rivierenland. Met dit uitleenprogramma komen wij twee keer per jaar in het bezit van een zogenoemde huurcollectie, deze bestaat uit 2 boeken per leerling, de boeken zijn van alle niveaus.
Tevens hopen wij dat het makkelijker wordt voor de leerlingen om een boek uit te kiezen, voorheen stonden de leesboeken namelijk ‘gewoon’ op alfabetische volgorde. Het viel op dat het dan voor leerlingen moeilijk is om makkelijk te zien waar het boek overgaat. Met dit nieuw uitleenprogramma hopen wij dat dit verleden tijd is, alle boeken krijgen namelijk een genre. Op het rugetiket is nu te zien, waar het boek over gaat. Voorbeelden van genres zijn: Sprookjes, Detectives, Sport, Griezelverhaal, Paarden/pony’s, Avontuur en zo zijn er nog veel meer. Wij hopen dat op deze manier het voor de leerlingen makkelijker wordt om een boek te kiezen waar hun interesse ligt!

Alle leerlingen van de Deken Wehmeijerschool, de peuters van peuterspeelzaal,
De Veldpeutertjes en de BSO Kiddo Care kunnen gratis gebruik maken van onze collectie. Iedere dinsdagmorgen is er, per groep, gelegenheid om maximaal 4 boeken per leerling uit te komen zoeken. Meer boeken wordt niet toegestaan, tenzij de leerling met een spreekbeurt of werkstuk bezig is. De boeken worden maximaal 3 weken uitgeleend, dan moeten ze ingeleverd worden.

Het bestuur van Stichting de Leesvoorziening wordt gevormd door:
Jacquelina Verheij, Voorzitter
Lonneke van Mook, Secretaris
Llana Rommers, Penningmeester

De volgende hulpmoeders /-oma zijn actief bij de leesvoorziening; Carola van Kessel, Marja van Breemen, Maria v.d. Bighelaar, Ans van Kessel, Mieke van Dijk, Marsha Nendels, Sonia Ackermans, Rita van Kessel. Deze dames worden per schooljaar ongeveer 6 x ingedeeld, meestal in blokken van 2 x . Zij zijn dan op dinsdagochtend van 8.30 uur tot 10.30 uur aanwezig.

Lijkt het jou leuk om ook hulpmoeder /-oma te zijn in onze bibliotheek? Kom eens binnen op dinsdagochtend! Of vraag informatie aan Carola van Kessel.