Schoolcarnaval 2018 (9-2-2018)

Schoolcarnaval 2018 (9-2-2018)

Een grote diversiteit aan onderwerpen sierde de kinderoptocht van Schumersdurp (Velddriel) vrijdagochtend. Een bonte stoet van fraai uitgedoste leerlingen van de Deken Wehmeijerschool trok door de straten.

Alle wagens en groepen waren tot in de puntjes verzorgd, al dan niet geholpen door de ouders. Met de handen in de zakken, ook vanwege de kou, moest het publiek oppassen voor ‘zakkenrollers’ Inge en Martijn.

De ‘Hartenjagers’ met Koen, Gijs, Bart, Dex, Marieke, Fay, Sarah, Cas, Niels, Elena, Lucas, Madelief, Lieke, Stijn, Oliver en Josephine waren oogstrelend. De ‘Floggende Flodders’ met Sander als ‘Johny’ brachten een nostalgisch gevoel teweeg.

En voor één dag konden de inwoners weer terecht in hun ‘Dagwinkel’ compleet met personeel, boodschappenmandje en met de vertrouwde Dagwinkelschort voor. Het winkelwagentje van Jesse, Nina, Juul, Estelle, Pleun, Famke en Iris lag vol boodschappen zoals melk, eieren, een mand met worst, cornflakes, currysaus, mayonaise en liga voor de allerkleinsten.

Politieagente Gwen

Dat de optocht goed verliep was vooral te danken aan de jeugdige nieuwe politieagente Gwen en haar hond, de Duitse herder Vasco. Want ook ‘spookrijders’ kwamen tegen het verkeer in en er waren  ‘Ratdraaiers’ actief.

Met muziek van fanfare La Harpe en de aanwezigheid van de jeugdraad met aan het hoofd Prins Luc en prinses Britt genoot het publiek van de optocht. Op school werd iedereen getrakteerd op frietjes van Berrie’s Frietrestaurant uit Velddriel.

Uitslag

1ste plaats: ‘ Ratdraaiers’ met Lars- Germ- Maud- Kiki- Thijs en Anneroos.

2de plaats: ‘Hartenjagers’ met Koen- Gijs- Bart- Dex- Marieke- Fay, Sarah, Cas, Niels, Elena, Lucas, Madelief, Lieke, Stijn, Oliver en Josephine.

3de plaats: ‘ Unicorn Girls’ met Naomi, Julia, Inte, Yuan-Sky ( en zusje Lieve).

Klik op de foto voor meer…