Nieuw lesrooster

Nieuw lesrooster

Volgend schooljaar willen wij, net zoals veel andere scholen in Nederland, gaan werken volgens het Hoorns model. Dit betekent dat alle groepen hetzelfde aantal uren gaan maken.

Voor de onderbouw betekent dit een uitbreiding en voor de bovenbouw wordt het iets minder. Alle groepen gaan naar 950 uur per jaar. Het zal overigens nog wel even duren voordat de bovenbouw op dit schema zit, omdat we ervoor moeten zorgen dat alle kinderen in hun totale basisschoolperiode genoeg uren (7520 uur) maken. We hebben drie schooljaren nodig om aan hun totaal aantal uren te komen. Dit tekort is vooral opgebouwd in de tijd dat de kinderen in groep 1 zaten. Die kinderen waren toen ook op de maandagmiddag vrij. Met deze regeling zijn wij gestopt en daarom komen de kinderen die later instroomden nu sneller aan hun totaal aantal uren. Na drie schooljafen gaan alle kinderen in alle groepen even lang naar school en heeft iedereen de woensdag- en vrijdagmiddag vrij. Dit geeft kinderen meer tijd om buiten de schooltijden activiteiten te ontplooien.

De groepen 1 t/m 4 beginnen volgend schooljaar volgens het nieuwe rooster. Dit houdt voor hen in dat zij op de maandag, dinsdag en donderdag werken zoals zij nu doen. Op de woensdag en de vrijdag werken zij tot 12.30 uur. De groepen 5 t/m 8 volgen na drie jaar. Voor hen blijft voorlopig alles hetzelfde.

Deze overgang is in het team, de oudervereniging en de MR besproken en goedgekeurd.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u bij John Leijdekkers binnenlopen.


Reageren is niet mogelijk.