Leren programmeren met B-Bots

Leren programmeren met B-Bots

Klik op de afbeelding om meer foto’s te zien van het materiaal

Tijdens een directie-overleg van de scholenstichting bleek vorig jaar dat er nog middelen te besteden waren. Een werkgroep heeft hiervoor een voorstel gedaan. Daarna zijn er voor alle scholen B-Bots besteld.

Op dinsdag 18 september werd er een kickoff georganiseerd om iedereen in de gelegenheid te stellen om een goede start te maken met dit mooie materiaal. Juffrouw Marian en juffrouw Ans hebben meegedaan aan deze interessante en interactieve workshop.

Met de B-Bots leren kinderen spelenderwijs programmeren. Er drie B-Bots:

Bee-Bot
De Bee-Bot is een robot in de vorm van een bij. Op de rug van de bot zitten zeven knoppen waarmee de kinderen de Bee-Bot kunnen programmeren. Zo kunnen ze de bots een parcours af laten leggen en opdrachten uitvoeren.

Blue-Bot
De Blue-Bot is naast de zeven knoppen op de rug ook door middel van een gratis app via bluetooth te programmeren. Door de transparante buitenkant kunnen kinderen goed zien uit welke onderdelen de Blue-Bot is opgebouwd en welke onderdelen in werking worden gezet wanneer zij Blue-Bot een opdracht geven.

Pro-Bot
Met de Pro-Bot kunnen kinderen moeilijkere routes uitzetten en zelfs een tekening maken doordat er een pennenhouder in de auto zit.

Er zijn matten waarop de B-Bots kunnen ‘lopen’. Dan kunnen kaarten met letters, cijfers, afbeeldingen van munten, landkaarten, etc. zijn. Ook zijn er lege kaarten waarop de leerkrachten zelf hun materiaal kunnen doen. De B-Bots zijn geschikt voor groep 1 tot en met 8.

Oefenen met de B-Bots

Gisteren en vandaag zijn we in groep 5 – 6 al bezig geweest met dit mooie materiaal. De kinderen zijn net zo enthousiast als juffrouw Ans en juffrouw Marian.


Reageren is niet mogelijk.